O viata sanatoasa

 

 

Zaharul ucide!

Zahărul este o otravă, iar comercializarea sa ar trebui reglementată la fel ca şi cea a ţigărilor sau a alcoolului, spun oamenii de ştiinţă.

Specialiştii americani de la Universitatea California avertizează că un consum ridicat de produse care conţin zahăr este responsabil pentru dezvoltarea unor boli precum obezitatea, cancerul, problemele hepatice sau chiar cele de inimă. Mai mult, ei spun că zahărul contribuie anual la producerea a 35 de milioane de decese, motiv pentru care comercializarea sa ar trebui reglementată.

Autorii studiului au afirmat că o cantitate mică de zahăr nu creează probleme, însă consumul excesiv omoară lent. Totodată, ei au avertizat că obezitatea a devenit o problemă mai mare decât malnutriţia şi că zahărul nu este vinovat doar pentru îngrăşarea oamenilor, ci şi pentru producerea anumităr schimbări la nivelul metabolismului, precum dezechilibrele hormonale. Afecţiunile provocate de zahăr sunt similare cu cele provocate de alcool (despre care autorii ne amintesc că este distilat pornind de la lichide cu conţinut mare de zahăr).

Specialiştii consideră că informarea copiilor cu privire la importanţa unei diete sănătoase şi a exerciţiilor fizice nu este de ajuns, motiv pentru care se impune o reglementare a comercializării zahărului şi a produselor care îl conţin. În studiu se recomandă dublarea taxelor la băuturile răcoritoare, interzicerea vinderii lor către minori şi instituirea de reguli mai stricte privind amplasarea automatelor de dulciuri şi răcoritoare în şcoli.

De ce este rău zahărul pentru sănătatea dvs.

Aruncați o privire asupra modului în care dulciurile  crează probleme sănătății dvs. de la cap și până în vârful degetelor.

  1. Zahărul adăugat nu conține nutrieți și este rău pentru dinții dvs.

Probabil că ați auzit acest lucru de mioane de ori înainte…. Dar merită repetat. Zaharurile adaugate(ca sucroză și siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză) conțin o mulțime de calorii fără NICIUN nutrient esențial.

  1. Datorită acestui lucru cauzează o eliberare masivă de dopamină în creier, zahărul este

un produs care crează dependență puternică.

Zahărul poate crea dependență pentru o grămadă de oameni. Asemenea drogurilor abuzive, zahărul cauzează o eliberare de dopamină în centrul de recompensa din creier.

  1. Zahărul este cel care face să crească colesterolul dvs și crează boala dvs. de inimă.

Timp de multe decenii, oamenii au dat vina pe grăsimile saturate pentru boala de inimă….. care este cauza nr.1 pentru decesele din lume. Totuși, studiile noi arată că grăsimile saturate sunt nepericuloase. Există probe pentru faptul că zahărul, NU grăsimea poate constitui unul dintre mecanismele conducătoare de acționare ale bolii de inimă via efectele dăunătoare ale fructozei  metabolismului.

  1. Zahărul vă face să fiți mai înfometați

Zahărul vă face să vă simțiți hămesit de foame. Cercetarea sugerează că mâncatul în mod regulat de prea mult zahăr afectează capacitatea corpului dvs. de a transmite creierului dvs. că sunteți sătul.

  1. Zahărul  nu ne aduce fericire.

S-ar putea să întinzi mâna după zahăr pentru a te simți mai bine, dar obținem un efect opus în final. Un studiu publicat în Public Health Journal a urmărit aproape 9000 de persoane pentru a studia legătura dintre depresie și mâncatul de produse zaharoase și mâncare de fast-food. După șse ani, cei care consumau în cea mai mare parte junk food s-au confruntat cu un risk mai mare cu 40% de a dezvolta depresie, comparativ cu cei care au evitat în mare parte junk food.

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ce este mONK FRUIT?

Indulcitorii "Monk Fruit" sunt unele dintre cele mai bine vandute produse ale noastre, dar ce este mai exact "Monk Fruit" ? De unde vine si ce beneficii aduce ? Iata raspunsurile la aceste intrebari :

Indulcitorul "Monk Fruit", cunoscut si sub denumirea de "Monk Sugar", este extras din fructul exotic denumit "monk", care este folosit inca din antichitate in medicina traditionala Chinezeasca ca si remediu naturist cat si ca indulcitor.
"Health Garden Monk Sugar" contine zahar pur din fructul "Monk" si Erythritol natural fara alte arome sau aditivi artificiali. Acest produs este disponibil in doua variante, una de culoare aurie, care poate fi utilizat in retete ca si inlocuitor pentru zaharul brun, si o varianta clasica, care inlocuieste zaharul normal in orice reteta fara a afecta gustul sau textura acesteia. Am lansat de asemenea si varianata Monk Fruit Classic plicuri pentru persoanele active care doresc sa aibe oricand la indemana un pliculet cu indulcitorul preferat.

Monk Fruit Classic si Monk Fruit Golden au indice glicemic O , O calorii , nu contin Gluten si sunt bogate in antioxidanti.

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

IDEI DE COCKTAILURI

 


Gin Fizz 
 
Ingrediente

  • 50ml gin
  • 15ml lime juice
  • 1 tsp Indulcitor Health Garden "Monk Fruit"
  • 1 albus ou
  • 120ml

Mod de preparare

1.    Intr-un mixer combinati toate ingredientele si amestecati pentru 5 minute.

2.    Turnati intr-un pahar si completati cu soda.